Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy je i drobno kroimy. Jeżeli ktoś ma chęć, to zamiast krojenia, może zdecydować się na tarkę. Ser także ścieramy na tarce podczas gotowania jajek.
Cebulę także kroimy w małą kostkę. Ser, jajka i cebule umieszczamy w jednej misce. Na końcu dodajemy groszek. Całość doprawiamy majonezem wedle uznania.
Można zdecydować się na jego większa ilość, aczkolwiek nie należy przesadzać, żeby można było wyczuć też inne smaki. Na samym końcu dodajemy jeszcze sól i przyprawy do smaku. Potem pozostanie już tylko cieszyć się smakiem sałatki.
Jak każdy się domyśla, jest to uproszczona wersja sałatki warzywnej. To dobra propozycja, jeżeli ktoś wie, że za „chwilę” będzie miał nieoczekiwanych gości, a nie będzie miał im co podać do jedzenia.
Comments are closed.