You might also like
Na początek musisz przygotować dwa ciasta. Składniki na ciasto wyciągnij z lodówki wcześniej, by miały temperaturę pokojową. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę (może to potrwać nawet kilka minut), dodaj śmietanę i wymieszaj.
Przesiej mąkę z sodą oczyszczoną i wymieszaj z masą jajeczną. Połowę masy przełóż do drugiej miski, dodaj kakao i wymieszaj dokładnie. Masy wylej na blachy o tej samej powierzchni i piecz przez 30 min w 200 st. C. Po wystygnięciu przekrój oba na pół.
Przygotuj krem. Śmietanę ubij z cukrem na gładką masę. Pierwszy kawałek biszkoptu połóż na tacce. Posmaruj ¼ kremu. Połóż na to ciemny kawałek. I powtarzaj aż do wyczerpania składników. Wierzch możesz posypać startą czekoladą lub ulubionymi dodatkami. Ciasto włóż do lodówki na 3-4 h.
Comments are closed.