You might also like
Cukierki Rafaello zna chyba każdy. Znane i lubiane przez wszystkich kokosowe pralinki z migdałem w środku możesz teraz przygotować samodzielnie w domu. Są jeszcze pyszniejsze niż te kupne, a do ich zrobienia potrzeba tylko czterech składników. Koniecznie zapamiętaj ten łatwy przepis!
Zaparz wodę. Wrzątkiem zalej migdały. Po odczekaniu 5 minut z łatwością pozbędziesz się skórki. Wafle lub andruty rozkrusz na drobne kawałki. Możesz w tym celu użyć wałka do ciasta.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odłóż około trzech łyżek czekolady. Pozostałą część wymieszaj z pokruszonymi waflami.
Powstałą masę podziel na małe części. Każdą z nich otul migdał i formuj zgrabne kuleczki. Ułóż je na talerzu i włóż do lodówki na około 20 minut.
Kiedy czas upłynie, wyjmij słodycze z lodówki. Następnie każdą z nich zanurz w pozostałej czekoladzie, a potem obtocz w kokosowych wiórkach.
Comments are closed.