You might also like
Smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Kremy czekoladowe – pyszne dodatki do deserów. Poniżej znajdziesz przepis na krem paryski, którego przygotowanie zajmie ci niewiele czasu, a potrzebne składniki na pewno masz w swojej kuchni.
Składniki:
Przygotowanie:
Śmietankę podgrzewaj w garnku. Czekoladę pokrój lub połam w mniejsze kawałki i dodaj do rondelka ze śmietaną. Pamiętaj, że czekolada rozpuści się tym szybciej, im drobniej ją posiekasz. Gdy mieszanina się zagotuje, zdejmij rondel z kuchenki. Ostudzoną masę ubijaj, aż będzie puszysta i lśniąca. Gotowe!
Składniki:
Przygotowanie:
Śmietankę podgrzewaj w garnku razem z cukrem pudrem, od czasu do czasu mieszając. Gdy się zagotuje, zdejmij rondelek z kuchenki i dodaj kakao. Dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj masło i ponownie starannie wymieszaj. Poczekaj, aż masa dobrze wystygnie i ubijaj do momentu powstania aksamitnego kremu. Gotowe
Krem paryski jest bardzo uniwersalną masą deserową. Poniżej znajdziesz propozycje wykorzystania:
Comments are closed.