You might also like
Przygotowanie marynowanych warzyw z miodem i musztardą jet banalnie proste. Sprawdź najlepszy przepis na przepyszne przekąskę, które pokochają Twoi goście!
Przygotowane wcześniej ogórki należy dokładnie umyć i pokroić w plastry.
Następnie należy zabrać się za posiekanie papryczki chili i koperku. Trzy ząbki czosnku należy zetrzeć na jednolitą masę.
Ogórki, paprykę, koper i czosnek wymieszać w dużym naczyniu, a następnie zalać całość 25 mililitrami wody i taką samą ilością oleju roślinnego (można wykorzystać olej rzepakowy lub słonecznikowy).
Następnie dodaj 1 łyżkę miodu, 1 łyżkę musztardy i szczyptę soli.
Misę należy przykryć szczelną folią i odstawić do lodówki. Czas marynowania powinien wynosić około półtorej godziny. W międzyczasie kilkakrotnie przemieszać całość.
Po schłodzeniu ogórki są gotowe do podawania.
Comments are closed.