Oto jak mój mąż lubi karkówkę. Właśnie pojawił się mój popisowy przepis.

Uwaga miłośnicy cygańskiego jedzenia! Ten przepis z pewnością przypadnie do gustu Waszym przyjaciołom i rodzinie!

Jest łatwy w przygotowaniu i pyszny! To połączenie to idealny sposób na cieszenie się najlepszymi cechami lata: piwem, grillem i czasem spędzonym na świeżym powietrzu. Cygańska patelnia to najlepszy sposób na delektowanie się karkówką.

Do przygotowania dania potrzebne są następujące składniki:

  • 1,5 kg karkówki wieprzowej
  • 60ml jasnego lagera
  • 100ml oleju słonecznikowego
  • Przyprawa do gyrosa
  • 1 łyżka miodu
  • 2kg ziemniaków pokrojonych w plastry
  • Do smaku przyprawy
  • 2 cebule – czerwona, biała lub obie
  • 100 g boczku
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • pęczek pietruszki

Sposób przygotowania:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!