You might also like
W jednej szklance wody rozpuścić żelatynę i odstawić ją na godzinę. Do ubitych na puszystą pianę białek dodać kwasek cytrynowy. Następnie dodać syrop cukrowy. Przepis na syrop: 4 łyżki cukru i 4 łyżki wody gotować na małym ogniu przez 15 min.
W dalszej kolejności podgrzać wcześniej rozpuszczoną żelatynę, należy uważać aby się nie zagotowała. Ciągle ubijając białka dodać cienkim strumieniem rozpuszczoną żelatynę.
Po chwili rozpuścić w kąpieli wodnej masło z czekoladą. Po czym wlać czekoladową masę do formy i wstawić do lodówki na 15 minut. Po 15 minutach wyjąć z lodówki formę i na czekoladę wlać masę z białek. Tak wykonane ciasto włożyć do lodówki, aby zastygło.
Po zastygnięciu ciasto można udekorować według własnych upodobań, np. listkami mięty czy płatkami czekoladowymi.
Comments are closed.