Mięso w stylu kapitańskim: Szybko i pysznie. Mój hit na każdym przyjęciu

Mięso w stylu kapitańskim serwuje się z sosem beszamelowym w małych kawałkach.

Wiele osób zna ten przepis w zupełnie innej formie odbiegającej od oryginału z obfitym wykorzystaniem majonezu. Niestety majonez nie sprawdza się w piekarniku i może zepsuć smak całej potrawy. W tym przepisie przedstawię, jak szybko można przygotować tę potrawę z zachowaniem jej wybornego smaku i bez grama majonezu, ale za to z pysznym sosem beszamelowym.

Potrzebne składniki na 4 porcje:

  • wieprzowina lub wołowina: 500 g
  • cebula: 2 szt.
  • ziemniaki: 4-6 szt.
  • olej roślinny: 4 łyżki
  • twardy ser: 100 g
  • sól i pieprz

Składniki na sos beszamelowy:

  • masło: 50 g
  • mąka: 1 łyżka
  • mleko: 250 ml
  • sól

Sposób przygotowania:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!