You might also like
Chcesz mieć świetną przekąskę na lunch lub kolację? Pozwól, że pokażę Ci jak! Pozwól, że podzielę się z Tobą przepisem na ogórki kiszone i musztardę.
Po umyciu ogórków, odstawić je na 2 godziny do zimnej wody. Następnie pokroić duże i małe ogórki na 8 części każdy.
Wymieszać cukier, ocet, sól i musztardę. Następnie obrać i przecisnąć przez praskę czosnek. Resztę składników wymieszać z rozgniecionym koperkiem.
Wymieszać ogórki z olejem. Odstawić na trzy godziny. Mieszaj ogórki raz na trzydzieści minut. Umieść ogórki w słoikach i zalej marynatą. Zakręć je, a następnie gotuj ogórki we wrzącej wodzie przez 15 minut. Pozwól im ostygnąć na ręczniku. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Comments are closed.