Kapusta w cieście – przekąska ta skradła serca moich gości. Hit każdej imprezy

Chcąc zjeść coś smacznego i przede wszystkim zdrowego, wystarczy użyć kapustę i kilka innych podstawowych składników.

Danie z kapusty jest na tyle proste i szybkie, że nikt nie będzie miał problemów z jego przygotowaniem. Wystarczy bowiem przeznaczyć około kwadrans, żeby móc spożyć coś pysznego.

Składniki:

  • 1 główka kapusty,
  • 4 łyżki majonezu,
  • 3 jajka,
  • 3 łyżki mąki,
  • pół łyżeczki soli,
  • ulubione przyprawy do smaku.

Sposób przygotowania:

W garnku należy zagotować wodę, a następnie posolić ją. Do wrzącej wody trzeba włożyć kapustę na czas wynoszący 3 minuty. Po upływie tego czasu, warzywo można ją wyjąć i odłożyć, aby ostudziło się.

W tym czasie można zająć się przygotowywaniem warzyw na ciasto. Wystarczy dokładnie wymieszać jajka z majonezem z osobnej miseczce. Potem dodać jeszcze mąkę, ulubione przyprawy, a także sól.

Zaleca się, żeby wymieszać je za pomocą miksera, ponieważ składniki dokładnie połączą się. Każdy liść kapusty należy pokroić na 2-3 kawałki, w zależności od wielkości.

Następnie, każdy z nich zanurzać w przygotowanym cieście, a potem smażyć na patelni dopóty, dopóki nie uzyska się złotego koloru.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!