Te warzywne kotleciki można jeść nawet codziennie. Sprawdziłam ten przepis i nie chcę innego.

Osoby zmęczone monotonią warzyw powinny spróbować przyrządzić kotleciki warzywne.

Do przygotowania potrzebne będą:

  • ok. 400g gotowej lub samemu przygotowanej mieszanki warzywnej,
  • ok. 3 łyżki mąki pszennej,
  • przyprawy (np. sól, pieprz, majeranek, przyprawa do zup),
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek.

Na początku należy warzywa porządnie zblendować. Następnie należy dodać przyprawy oraz białko i żółtko jajek. Być może warto przed skorzystaniem z jajek sprawdzić ich jakość w osobnej misce. Jeśli tego nie zrobimy a okaże się zepsute, wtedy wszystkie składniki należy wyrzucić.

Tak przygotowaną masę należy rozprowadzić na patelnię z lekko rozgrzaną oliwą. Kotlety powinno się smażyć do około 4 minut na średnim ogniu.

Wszystko jednak zależy od naszych upodobań. Można podawać ze śmietaną, jogurtem lub sałatką.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!