You might also like
Najpierw przygotujemy zaczyn. W 200 ml ciepłej wody wymieszaj cukier i drożdże. Nie musisz czekać, aż drożdże urosną. Po prostu dodaj drożdże do mąki.
Wyrób gładkie, nieklejące się ciasto. Umieść ciasto w misce. Posyp mąką i przykryj ręcznikiem. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia, aż będzie mniej więcej dwa razy większe.
Z ciasta uformuj większy placek. Ciasto powinno mieć grubość ok. 1,5-2 cm. Wymieszaj 2 łyżki oleju i wodę, aby uzyskać czosnek. Posypać nasionami. Piec w temperaturze 180° w rozgrzanym piekarniku.
Piec przez 30-35 minut lub do uzyskania złotego koloru. Można je również posypać serem, co sprawi, że będą jeszcze smaczniejsze. Po usunięciu sera można go natrzeć zimną wodą. Przełóż masę na talerz. Przykryć czystą ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia. Jest bardzo smaczny, delikatny w środku, a skórka jest chrupiąca i pachnąca.
Comments are closed.