You might also like
Świetnie łączą się z wieloma przyprawami, nie wymagają długiego marynowania, a przygotowanie z nich dań zajmuje stosunkowo niewiele czasu. Można je smażyć, piec oraz gotować. Łatwo przyrządzić z nich danie główne, sałatki oraz różnego rodzaju przystawki.
Składniki:
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry. Następnie rozbijamy je przy pomocy tłuczka, posypujemy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju słonecznikowym.
Gotową masę przekładamy do miski i dodajemy orzechy włoskie. Dokładnie mieszamy. Na plasterku piersi z kurczaka układamy niewielką ilość farszu i starannie zwijamy. Gotowe roladki moczymy w roztrzepanym jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej.
Comments are closed.