You might also like
Doskonały smak w połączeniu z prostotą przygotowania to idealny wybór na niedzielny podwieczorek czy też miłą przekąskę w środku tygodnia. Wypróbuj ten przepis, aby już na zawsze wpisać go do swojego menu.
Na początek umyj jabłka i zetrzyj je na tarce. Wybierz taką, która ma grube oczka. Przygotuj dużą miskę i umieść w niej mąkę, cukier, jajka, wanilię, kakao, cynamon, olej, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj starte jabłka i połącz je z masą. Tak przygotowaną masę umieść w formie.
Ilość składników wystarcza na blachę lub naczynie żaroodporne o wymiarach 30×40 cm. Spód warto najpierw wysmarować masłem lub olejem.
Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pozostaw tam na pół godziny. Po wyjęciu i przestudzeniu możesz je posmarować dżemem.
Tabliczki czekolady rozpuść w wodnej kąpieli. Przygotuj śmietanę i pozwól czekoladzie odrobinę przestygnąć. Następnie wymieszaj te składniki i posmaruj nimi ciasto.
Comments are closed.