You might also like
Dzięki temu prostemu przepisowi szybko przyrządzisz smakołyki, po które wszyscy będą chętnie sięgać. Gwarantujemy, że na jednym pączku się nie skończy!
Wbij jajka do miski i trzepaczką rozrób je na jednolitą masę, po czym wlej do naczynia mleko skondensowane i wymieszaj całość wraz z sodą oraz solą. Kolejnym krokiem jest dosypywanie mąki.
Dodawaj ją tak długo, aż uzyskasz gładkie ciasto, które będzie się lekko lepić. Na suchym stole, bez obsypywania blatu mąką, uformuj z ciastka gruby wałek, który następnie pokrój na kawałki o długości około dwóch, trzech centymetrów.
Utocz z nich niewielkie kulki.
Do wąskiego, wysokiego garnuszka lub głębokiej patelni wlej olej i rozgrzej go. Unikaj zbyt wysokiej temperatury, która sprawi, że pączki przypalą się z wierzchu.
Comments are closed.