You might also like
Najpopularniejsze wykorzystanie wieprzowiny to oczywiście zrazy! Mamy dla Was świetny przepis na roladki wieprzowe z serem i ogórkiem.
Mięso należy dokładnie oczyścić, a następnie pokroić na cienkie plasterki. W dalszej kolejności rozbijamy je tłuczkiem, aby były jeszcze cieńsze, a każdy z kawałków doprawiamy pieprzem według uznania. Następnie skraplamy jeszcze sokiem z cytryny. Tak przygotowane mięso wkładamy do odpowiedniego naczynia i pozostawiamy na 30 minut. W tym czasie warto się zająć pozostałymi składnikami.
W dalszej kolejności rozwijamy każdy kawałek mięsa, a na jego brzegu kładziemy ogórka i kawałek sera. Następnie zwijamy mięso w rolkę tak, aby nadzienie znajdowało się w środku. Warto je jeszcze zabezpieczyć za pomocą wykałaczek, aby się nie rozpadały.
Teraz należy rozgrzać olej, na którym smażymy mięso z obu stron do momentu zarumienienia się. Teraz pozostało już tylko upiec zrazy w piekarniku.
Comments are closed.