Szybkie ciasto bananowe – zrobisz je szybko i bez pieczenia. Niebo w gębie – każdy poprosi o dokładkę

Banan to idealny składnik wszelakich deserów. Szczególnie dobrze komponuje się z czekoladą.

Wszyscy miłośnicy tego owocu powinni spróbować tego prostego ciasta, do którego przygotowania nie wykorzystujemy dodatków do pieczenia!

Składniki:

  • 6 bananów
  • 2 opakowania biszkoptów
  • 1 szklanka cukru
  • 300 ml mleka
  • 500 ml kwaśnej śmietany
  • tabliczka czekolady
  • coś do dekoracji, mogą być świeże owoce lub ozdoby cukiernicze

Przygotowanie:

Ubijamy śmietanę z cukrem. Obieramy banany i kroimy je w cienkie plasterki. Przygotowujemy sobie foremkę do ciasta.  Zanurzamy nasze biszkopty w mleku. Robimy to po obu stronach ciasteczka. Uważaj, żeby ciastka się nie rozpadły, mają tylko zmięknąć.

Układamy warstwę ciastek, następnie bananów i na koniec masy. Powtarzamy to aż do wykorzystania wszystkich składników. To ile warstw zrobisz, zależy od Ciebie. Zetrzyj czekoladę i posyp nią górę ciasta.

Schowaj ciasto do lodówki na co najmniej pół godziny. Udekoruj i podawaj. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!