You might also like
Upieczone samodzielnie pieczywo jest smaczniejsze i zdrowsze niż to dostępne w sklepach, ponieważ nie ma w nim ulepszaczy, konserwantów i innych niezdrowych dodatków. Jak upiec własny chleb?
Z tym przepisem to banalnie proste a upieczony chleb z pewnością zachwyci Cię smakiem i zapachem.
Można też dodać np. pestki dyni lub kilka łyżeczek sezamu.
Przygotowanie ciasta nie powinno nikomu sprawić żadnych trudności. Aby przygotować ciasto, wszystkie składniki wystarczy dokładnie wymieszać w misce.
Ważne jest by masa stała się jednorodna. Miskę z masą należy odstawić na około 15 minut w ciepłe miejsce bez przeciągów, dzięki drożdżom ciasto pięknie urośnie.
W międzyczasie można wysmarować formę olejem, posypać ścianki formy bułką tartą i rozgrzać piekarnik do 200 stopni, w tej temperaturze bowiem będziemy nasz chleb piekli.
Czas pieczenia to 45-50 minut. Po upływie tego czasu chleb można wyciągnąć pozostawić do przestygnięcia i wyjąć z formy.
Comments are closed.