You might also like
Jest na to rozwiązanie, zwłaszcza jeśli mamy ograniczony budżet i składniki w szafce. Poniższy przepis gwarantuje smaczny deser, który można bardzo szybko wykonać.
Wyjmij margarynę z lodówki około 10 minut przed rozpoczęciem robienia ciastek aby zmiękła. Przygotuj dużą miskę, wrzuć do niej margarynę, wsyp skrobię i polej mlekiem.
Wszystko dokładnie wymieszaj aby uzyskać konsystencję ciasta które nie przykleja się do rąk, a jednocześnie jest plastyczne. Przykryj papierem do pieczenia blachę piekarnika. Oddzielaj małe kulki wielkości pomidorka koktajlowego i kładź w odległości 3 cm na papierze do pieczenia. Widelcem spłaszcz lekko ciastka.
Włóż smakołyki na 10-15 minut to rozgrzanego wcześniej piekarnika do 180 stopni. Po wyjęciu ciastek, będą one rumiane od spodu a jasne od góry. Możesz uruchomić swoją wyobraźnię i dodatkowo ozdobić wypieki według własnego pomysłu. Przykładowo polej je konfiturą lub roztopioną czekoladą.
Comments are closed.