You might also like
Przygotuj ciasto, mieszając w dużym garnku margarynę z cukrem, miodem, jajkami i sodą oczyszczoną. Ciągle mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Uważaj, aby nie przypalić masy. W osobnej misce umieść mąkę. Dodaj do niej rozpuszczoną mieszankę. Wyrobić ciasto, a następnie pozostawić je na 2-3 godziny.
Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 2-3 mm. Uformuj kółka o średnicy ok. 3 cm i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ciastka przez 7 minut w temperaturze 180-200°C.
Nadzienie: Do rondelka wlej mleko, następnie dodaj mąkę i cukier waniliowy. Gotuj, aż zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia. Miękkie masło ubij mikserem. Dodaj do masy cukier puder, ale nie za słodki. Do masła stopniowo dodawaj ostudzoną mieszankę mleczną i mieszankę mąki. Połącz wszystkie składniki, aż do uzyskania gładkiej masy. Natychmiast wylej masę na upieczone ciasteczka.
Comments are closed.