Pyszne ciasto bez pieczenia: Smak mile zaskoczył mnie i gości. Robię prawie co każdy weekend

Wszyscy lubimy słodkości. Warto poznać przepis na pyszny deser, który zadowoli każde podniebienie.

Deser bez pieczenia idealnie nada się jako dodatek do kawy w miłym towarzystwie.

Składniki:

  • budyń o smaku waniliowym
  • 0.5l mleka
  • cukier trzcinowy
  • biszkopty
  • 0.5l śmietany 30%
  • tabliczka ulubionej czekolady + 100 ml śmietany 30% (polewa)

Sposób przygotowania:

Gotowe biszkopty namocz w mleku na kilka minut. Następnie przygotuj foremkę, a na jej dnie ułóż namoczone mlekiem biszkopty.

Wykorzystując budyń w proszku przygotuj z dodaniem mleka i cukru trzcinowego klasyczny budyń. Gdy będzie gotów polej nim ułożone wcześniej w foremce biszkopty i poczekaj aż całość ostygnie.

Na ostygniętej warstwie budyniu umieść ubitą wcześniej śmietanę, a następnie drugą warstwę biszkoptów.

W 100 ml śmietany 30% rozpuść pokruszoną tabliczkę ulubionej czekolady.

Przygotowaną polewę umieść na drugiej warstwie biszkoptów i zaczekaj aż całość ostygnie.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!