Dwukolorowe ciasto to doskonały poczęstunek: Szybki i łatwy sposób do kawy dla niespodziewanych gości.

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Połowę bitej śmietany wymieszać z mieszanką kakaową, a połowę z mieszanką waniliową. Za pomocą worka do dekoracji rozprowadzić równomiernie ciasto waniliowe na wierzchu tortownicy.

Wygładzić powierzchnię za pomocą szpatułki. Następnie użyj szpatułki do stworzenia zmarszczek na brzegach. Na koniec udekoruj całość płatkami czekolady.

Umieść foremkę na blasze do pieczenia i wlej do niej 1 cm wrzącej wody. Następnie wstaw blachę do piekarnika. Piec przez 75 minut w temperaturze 150-160 stopni Celsjusza, nagrzewając górę i dół. Wszystko jest gotowe. Podawaj upieczone ciasto, krojąc je na plastry. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!