You might also like
Choć oczarować może niejednego wielbiciela słodkości, przygotowanie nie powinno sprawiać problemów nawet początkującym kucharzom, którzy chcą umilić swój dzień słodkim deserem. Wszystko czego potrzeba, to nadzienie o jogurtowej konsystencji oraz oczywiście ciasto.
Dodać żółtka do miski, a w trakcie mieszania dodać cukier. Następnie dodać roztopione masło do pierwszych składników i znów zamieszać.
Gdy całość wymieszano, dodać proszek do pieczenia, sól, startą skórkę z cytryny/limonki i mąkę. Wyżej wymienione składniki wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Po jej otrzymaniu, podzielić ciasto na dwie części. Włożyć do zamrażarki na pół godziny uprzednio owinąwszy je folią spożywczą.
W międzyczasie przykryć formę papierem do pieczenia. Po upływie trzydziestu minut wyjąć ciasto, rozpakować z folii oraz wyłożyć jedną połową dno formy.
Następnie pora na przygotowanie kremu. Dodać cukier, białka jaj i z całości ubić sztywną pianę. Jogurt waniliowy z 50 g mąki dodać do drugiej miski. Następnie ubite białka połączyć z jogurtem i mąką z drugiej miski.
Comments are closed.