You might also like
Na pewno w swojej lodówce znajdziesz ciasto francuskie, bo u mnie jest ono prawie zawsze i w łatwy sposób zrobisz pożywny, sycący i smaczny posiłek. Zapewniam, że Twoje ciasto mięsne będzie świetnie wyglądać i jeszcze lepiej smakować.
Schłodzone ciasto nieco rozwałkować, wałek posypać mąką. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na kilku łyżkach tłuszczu. Mięso wymieszać z pieprzem, śmietaną i solą, dodać do podsmażonej cebuli i po wymieszaniu smażyć do miękkości.
Rozwałkowane ciasto włożyć do wąskiej formy, aby jego brzegi były poza formą. Wystające brzegi ponacinać w pasy po obu stronach. Farsz mięsny wyłożyć na ciasto, a na wierzchu zrobić warkocz z wcześniej pociętych pasków ciasta.
Comments are closed.