Użyj tylko kilku składników: Wyjątkowy wypiek, który może być również wykorzystany jako lekki obiad w gorące dni. Przepis.

Pozwól, aby sos gotował się na wolnym ogniu przez ok. 3-4 minuty. Po ostygnięciu odstawić na bok. Powinno to zająć około 10-15 minut. Umytą cukinię należy zetrzeć na tarce. Odsączyć cukinię, umieszczając ją na sicie. Rozgrzać piekarnik do 200°C.

Do sosu dodać ser i 4 żółtka. Dodać pokrojoną cukinię do marynaty. Doprawić ją odrobiną białego pieprzu. Białka i sól zmiksować na sztywno. Dodać masę jajeczną do miski, delikatnie mieszając.

Blachę do pieczenia wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Gdy blacha będzie już przygotowana, wylej na nią masę. Przykryj blachę plasterkami masła, a następnie posyp tartym cheddarem. Zapiekankę piec przez 30 minut. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!