You might also like
Koniecznie skorzystaj z poniższej receptury. Z pewnością zakochasz się w smaku śmietankowego kremu, podpowiadamy więc, że idealnie sprawdzi się do ciast i tortów.
Na dnie miski lub innego naczynia wyłóż warstwę składającą się z wybranych namoczonych lub suchych ciastek (wedle uznania). Przygotuj krem. Ubij razem skondensowane mleko oraz śmietanę. Żelatynę rozpuść według instrukcji na opakowaniu, w niewielkiej ilości wody.
Możesz tutaj zastosować również zimny usztywniacz żelatynowy. Tak przygotowaną żelatynę wymieszaj wraz z kremem. Powstałą masę możesz przełożyć bezpośrednio na warstwę ciastek, ewentualnie stworzyć kilka warstw, układając na zmianę herbatniki i śmietanowy krem – wszystko zależy od twoich preferencji i koncepcji na sposób podania tego deseru.
Na sam koniec przygotuj polewę. Śmietankę podgrzej i cały czas mieszając, dodawaj do niej połamaną czekoladę. Proces ten możesz przeprowadzić także w mikrofali, wówczas czas przygotowania znacząco się skróci. Polewą udekoruj cały deser. Podawaj po jej stwardnięciu.
Comments are closed.