You might also like
Przedstawiam niezwykle interesujący przepis na pyszny deser, który w smaku bardzo przypomina ptasie mleczko. W przeciwieństwie do oryginału nie ma w nim dodatku cukru. Mogą się nim delektować nawet małe dzieci. Do jego wykonania trzeba użyć wyłącznie 2 składników, które często po prostu są w kuchni na wszelki wypadek.
Do naczynia żaroodpornego przenieś mus i dodaj żelatynę. Zostaw na kilka minut, aż masa napęcznieje.
Następnie podgrzej ją w kąpieli wodnej, często mieszając. Poczekaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Ciasto odstaw na ok. 15 minut, bo musi trochę ostygnąć. Następnie ubij je mikserem. Zazwyczaj trwa to około 10 minut.
Po wykonaniu powyższych czynności masę rozłóż na blaszce do pieczenia i skryj do lodówki na minimum godzinę. Potem pokrój deser na zgrabne kawałki i gotowe. Dla urozmaicenia możesz dorzucić np. pieczone jabłka.
Comments are closed.