Sekretny przepis na racuchy i ciasta z czasów PRLu. Gratka dla każdego łasucha.

Cały czas czujesz smak babeczki ze stołówki? W takim przypadku nasz przepis jest w sam raz dla Ciebie. Zapraszamy do lektury!

Z tego artykułu poznasz sekretny przepis na najlepsze racuchy i ciasto z czasów PRLu. Ten sekret stosowali najlepsi kucharze minionych czasów. To dlatego ich ciasta w bufetach i stołówkach były hitem i są  wspominane są do dziś. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem na delikatne, smaczne ciasto.

Babeczki z naszego przepisu

Sekretem udanego ciasta, placków były produkty najwyższej jakości. Nad ich jakością pieczę trzymało państwo i ogólne przepisy dotyczące produkcji. Dzięki takim zasadom dotyczącym jakości towarów, usług i artykułów spożywczych, do dziś możemy wspominać wypieki z różnymi nadzieniami. Kiedyś były dostępne na każdym kroku, dziś już niestety nie są osiągalne.

Sposób wykonania ciasta na racuchy zachował się do dziś. Może go wykonać każda gospodyni zachowując zasady wykonania. Przepis jest łatwy i tani, bo nie potrzeba do niego drogich produktów. Nie potrzebujemy mleka ani jajek.

Składniki:

  • 10 g masła, które można zastąpić olejem roślinnym lub margaryną
  • 310 g mąki
  • 10 g drożdży
  • 170 ml ciepłej wody
  • 5 g soli
  • 20 g cukru

Sposób wykonania

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!