Moja babcia zawsze tak robiła. Przepis na domowe pyszne gofry jak dawniej.

Do jednego ze smaków wakacji zdecydowanie należą gofry. Niepowtarzalna podstawa do stworzenia wielu pysznych kombinacji.

Dzieci uwielbiają gofry z bitą śmietaną i czekoladą, a dorośli lubują się w gofrach ze świeżymi owocami. Gofry idealnie nadają się nie tylko jako słodka przekąska, ale również jako smaczne śniadanie.

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 100 g cukru
  • 100 g roztopionego masła
  • pół szklanki ciepłego mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Za pomocą miksera ubij jajka z cukrem. Dodaj mleko i masło do jajek i miksuj przez chwilę. Na końcu do masy dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia.

Wyrabiaj ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. Gofry pieczemy w gofrownicy. Ewentualnie możesz wykorzystać silikonowe formy do piekarnika.

Podawaj tak, jak lubisz! Z czekoladą, owocami lub dżemem. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!