Imbir i marchewka – sposób na skuteczną walkę z objawami grypy – Przepis.

Czy zdajesz sobie sprawę, jak dużą moc w walce z chorobą mają marchew i imbir – tak dwa ogólnodostępne i popularne warzywa? A gdy dodatkowo połączymy te 2 składniki, możemy zapomnieć o innych lekarstwach.

Nie od dziś wiadomo, że imbir ma wiele właściwości prozdrowotnych. W Grecji jest to składnik, który stosuje się na problemy z oddychaniem. Marchewka z kolei świetnie radzi sobie w walce z zarówno z stanami zapalnymi jak i bakteriami, a dodatkowo jest warzywem, który dostarcza nam wiele witamin.

Łącząc ją z innymi składnikami, możemy pomóc sobie w walce z kaszlem czy nawet problemami z oddychaniem. Marchewka wyróżnia się dużą zawartością nie tyko witaminy C, ale i A oraz B, a także potasu, żelaza, wapnia czy fosforu.

Sok imbirowo-marchewkowy jest popularny w walce z trudnościami z oddychaniem, np. astmę, śluz w płucach czy zapalenie oskrzeli, ale również grypę.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!