Jak przyrządzić kapustę, aby była wyjątkowo smaczna i aromatyczna – Poznaj kilka praktycznych porad.

Czerwona kapusta

Podczas wyboru czerwonej kapusty w sklepie, należy kierować się takimi samymi zasadami co przy białej, a jej liście powinny być od jasno fioletowych do intensywnie fioletowych, bez czarnych plam.

Czerwona kapusta nie wymaga dodatkowych składników w postaci warzyw. Poszatkuj drobno kapustę, dodaj trochę startej gałki muszkatołowej oraz kilka łyżek octu. Dopraw solą i pieprzem, duś na odrobinie oleju. Możesz również doprawić kapustę czerwoną octem jabłkowym lub ryżowym oraz cukrem i dodać kilka goździków.

Niektórzy dodają nawet przecier pomidorowy lub keczup, co z pewnością doda jej nieco charakteru. Tak przygotowaną kapustę duszoną można podawać zawsze, bez względu na okazję. Zawsze smakuje wyśmienicie, a jej aromat unosi się w całym domu, zapraszając domowników do jedzenia. Smacznego!

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem z rodziną i przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!