Ten przepis nie tylko spodoba się koneserom karkówki, ale też spodoba się osobom, które do tej pory za nią nie przepadały.

Blachę przykryj folią aluminiową. Wstaw przygotowaną potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na około godzinę.

Przygotuj sos czosnkowy. Do jogurtu lub śmietany dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Do sosu możesz dodać swoje ulubione przyprawy. Świetnie sprawdzą się zioła prowansalskie.

Po godzinie wyjmij danie z piekarnika i polej przygotowanym sosem. Wstaw ponownie do pieczenia na kilka minut. Gotowe! Karkówka z pieca to propozycja idealna dla wszystkich fanów pieczonych mięs. Doskonale smakuje w towarzystwie ziemniaków puree oraz świeżych surówek.

Przepis na marynatę można śmiało wykorzystać do przygotowania mięsa na grilla.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!