Każdy mnie pyta o ten przepis – Ciastka bananowe bez cukru.

W następnej kolejności układamy ciasto na blasze do pieczenia lub w dowolnej formie. Pieczemy zaledwie 4 minuty w piekarniku lub mikrofalówce.

Upieczone w ten sposób ciasto studzimy, a następnie kroimy i blendujemy wraz z obranym bananem. Tak powstałą masę formujemy w dowolny kształt – najlepiej sprawdzą się kulki lub bryłki, które obtaczamy w 1 łyżeczce kakao.

Na ostatnim etapie polewamy je rozpuszczoną czekoladą.

Możemy użyć naszej wyobraźni i zmodyfikować ostatni krok przepisu według uznania – dobrze sprawdzi się obtoczenie ciastek w pokruszonej czekoladzie lub wiórkach kokosowych.

Zamiast cukru użyć możemy dowolnego słodzika, by cieszyć się zdrowym i niskokalorycznym deserem. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!