Liść laurowy, miód i cytryna pomogą Ci pozbyć się objawów grypy, oczyścić płuca i wyleczyć kaszel.

Liść laurowy, choć możesz w to nie wierzyć, jest wspaniałą przyprawą do sosów i zup. Można go również stosować jako naturalny środek łagodzący kaszel. Z tego przepisu można przyrządzić wspaniałą herbatę!

Liść laurowy jest naturalnym cudem, który może pomóc w wielu problemach zdrowotnych. Jest bogaty w składniki odżywcze i zawiera duże ilości witamin C, A i kwasu foliowego. Zawiera także składniki aktywne, które nadają liściowi laurowemu właściwości lecznicze.

Herbatę z liści laurowych można stosować w wielu różnych dolegliwościach, w tym:

  • Infekcje skóry
  • reumatyzm i zapalenie stawów
  • drgawki
  • zapalenie pęcherza moczowego
  • Wysokie ciśnienie krwi
  • Migreny i bóle głowy
  • Problemy z nerwem kulszowym
  • Zatrzymanie wody w organizmie
  • Zmęczenie umysłowe i mięśniowe
  • Niedobór energii
  • Zapalenie cewki moczowej i infekcje uszu
  • zespół napięcia przedmiesiączkowego
  • bezsenność, chrapanie
  • Wzdęcia i niestrawność
  • Detoksykuje organizm

Do przygotowania herbaty na kaszel potrzebne są następujące składniki:

Potrzebujemy na 1 filiżankę:

  • 4 do 5 liści laurowych
  • Miód
  • Cytryna

Sposób przygotowania:

Podziel liście laurowe na mniejsze kawałki. Włóż liście laurowe do filiżanki.

Pozostawić herbatę do zaparzenia na 10 minut. Przecedzić herbatę przez sitko.

Do naparu można dodać miód lub cytrynę. Należy pamiętać, aby dodać te składniki dopiero po ostygnięciu naparu. Zapobiegnie to utracie cennych witamin i składników odżywczych. Herbatę należy przyjmować zgodnie z zaleceniami lekarza.

Pić nie dłużej niż 10 dni z rzędu. Herbata z liści laurowych nie powinna być spożywana przez osoby z zaburzeniami krzepnięcia krwi oraz kobiety w ciąży i karmiące piersią. Życzymy dobrego zdrowia!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!