Manna z miodem na patelni: Oto przepis., który zasmakuje absolutnie każdemu.

Każdy z nas czasami potrzebuje w kuchni czegoś nowego, dlatego ciągle poszukujemy nowych inspiracji.

Dzisiaj przedstawię Wam przepis na szybkie danie, które z łatwością przygotujecie na patelni. Poniżej znajdziesz wszystkie potrzebne składniki oraz sposób przygotowania potrawy.

Składniki:

  • kasza manna – 6 łyżek
  • jajka – 7 sztuk
  • miód (najlepiej płynny) – 5 łyżek
  • olej roślinny – 5 łyżek
  • proszek do pieczenia – 10g
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Pierwszym krokiem jest ubicie przygotowanych jajek. Ważne jest, aby zrobić to dokładnie, ponieważ jest to najważniejszy punkt przygotowania dania.

Do ubitych jajek dodaj kaszę mannę, a następnie dokładnie wymieszaj i odstaw miskę na 5 minut.

Do zawartości miski dodaj olej roślinny oraz sól, a całość wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej roślinny.

Kiedy olej będzie rozgrzewał się na patelni, dodaj do przygotowanego ciasta proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.

Wylej ciasto na patelnię i smaż przez ok. 5 minut pod przykryciem. Po 5 minutach przewróć ciasto na drugą stronę i smaż przez kolejne 3 minuty.

Usmażone ciasto przełóż na talerz i posmaruj miodem.

Ciasto gotowe jest już do zjedzenia! Jeśli nie lubisz miodu możesz posmarować ciasto ulubionym dżemem, aby smakowało Ci jeszcze bardziej!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!