Poniżej znajdziesz przepis na wyśmienite smażone mięso wieprzowe, które będzie znakomitym dodatkiem zarówno do obiadu, jak i do śniadania czy kolacji – przygotujesz raz, a możesz zajadać cały dzień!
Zacznij od przygotowania mięsa. Opłucz je, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój na dosyć grube plastry. Teraz przygotuj marynatę.
Przeciśnij czosnek przez praskę (ewentualnie drobno posiekaj), a potem dodaj do niego przyprawy (cukier, kolendrę, gałkę muszkatołową oraz imbir) i wymieszaj. Na końcu dodaj skrobię i sos sojowy – jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Mięso zalej marynatą i odstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny (im dłużej mięso poleży w marynacie, tym bardziej aromatyczne i kruche ono będzie). Na patelni rozgrzej olej i smaż kawałki mięsa aż przybiorą złoty kolor.
Comments are closed.