You might also like
Jeśli masz już wszystkie składniki, możesz zacząć słodką przygodę. Zacznij od zalania żelatyny wodą, pamiętaj żeby odłożyć ją na kilka minut. Weź folię spożywczą i wyłóż nią formę. Najlepiej o wymiarach (35/25 cm). Teraz rozpuść masło w mleku i poczekaj chwilkę.
Nie martw się, wykonałaś już połowę pracy. Pogrzej żelatynę i dodaj do niego cukier. Bardzo powoli mieszaj i pozostaw mieszaninę na chwilkę. Uważaj jednak aby żelatyna nie zagotowała się, ponieważ będziesz musiała zacząć od nowa.
Ubij białka na pianę (sprawdź czy jest dobrze ubita) i zacznij dodawać cukier. Kiedy już ubijesz biała dołóż żelatynę. Do przygotowanych białek dodaj mleko i masło a po wymieszaniu cukier waniliowy. Wlej zawartość miseczki do foremni i zależnie od tego w jaki czas chcesz przygotować deser włóż do lodówki najlepiej na całą noc lub na kilka godzin.
Comments are closed.