You might also like
Bardzo fajnym pomysłem jest także dodanie nadzienia malinowego. Oczywiście w sezonie warto stosować świeże owoce, a zimą trzeba niestety używać mrożonych.
Najważniejszą kwestią jest odmierzenie odpowiedniej ilości oleju, która będzie zależała od objętości naczynia oraz ilości pączków, które mają być jednorazowo usmażone. Pączki należy wyjmować z oleju po uzyskaniu złotego odcienia.
Pierwszym krokiem jest wymieszanie jajek z solą, cukrem klasycznym oraz waniliowym. Do tej mieszanki należy wlać kefir oraz olej słonecznikowy, oraz wymieszać wszystko bardzo dokładnie. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia trzeba przesiać, a następnie zagnieść ciasto w takiej formie, aby nie lepiło się do rąk. Ciasto trzeba rozwałkować na roladki i pokroić na kawałki.
Każdy kawałek należy spłaszczyć dłonią i na środku umieścić maliny. Kolejno trzeba złączyć krawędzie oraz zwinąć ciasto w kulkę.
Comments are closed.