Zapiekane naleśniki z mięsem w 15 min: Obiad jak marzenie, smaczny i szybki w przygotowaniu.

Przygotuj mięsiste bułeczki nadziewane mięskiem, a zobaczysz jakie to proste. I smaczne!

Składniki:

  • 35 dag mielonego mięsa
  • 10 dag sera
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta czarnego pieprzu
  • cebula dymka
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 jaj
  • 5 łyżek mleka
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

Zacznij od drobnego posiekania czosnku i cebuli dymki. Następnie włóż mięso do miski i wymieszaj je z cebulą, czosnkiem, solą i pieprzem.

Polecam klasyczną metodą „rączkami”. Zetrzyj na drobno na tarce żółty ser i dodaj do mięsa. Powstały farsz odstaw na chwilę, żeby składniki się „przegryzły”.

Przygotuj ciasto na naleśniki. Wbij do miski wszystkie jaja, dodaj mleka, szczyptę soli i dokładnie wytrzep trzepaczką!

Przygotuj patelnie do smażenia – nasmaruj ją olejem, rozgrzej i smaż naleśniki na jednej stronie do uzyskania złotego koloru.

Wcześniej przygotowany farsz rozłóż równomiernie na niesmażonej części naleśnika, ułóż je na posmarowanej olejem blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut.

Gotowe naleśniki możesz oprószyć pietruszką i gotowe!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!