Te ogórki kiszone z musztardą są ulubione przez mojego męża. Stanowią świetną przekąskę do obiadu i kolacji.

Sezon na ogórki chyba już się rozpoczął! Upał daje się we znaki, a Ty masz ochotę na coś zdrowego i pysznego.

Chcesz mieć świetną przekąskę na lunch lub kolację? Pozwól, że pokażę Ci jak! Pozwól, że podzielę się z Tobą przepisem na ogórki kiszone i musztardę.

Składniki:

  • 4 kg ogórków
  • 200 g cukru
  • 200 mililitrów oleju roślinnego
  • 200 mililitrów octu
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki musztardy w proszku
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 2 cebulki
  • 1 pęczek koperku.

Po umyciu ogórków, odstawić je na 2 godziny do zimnej wody. Następnie pokroić duże i małe ogórki na 8 części każdy.

Wymieszać cukier, ocet, sól i musztardę. Następnie obrać i przecisnąć przez praskę czosnek. Resztę składników wymieszać z rozgniecionym koperkiem.

Wymieszać ogórki z olejem. Odstawić na trzy godziny. Mieszaj ogórki raz na trzydzieści minut. Umieść ogórki w słoikach i zalej marynatą. Zakręć je, a następnie gotuj ogórki we wrzącej wodzie przez 15 minut. Pozwól im ostygnąć na ręczniku. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Każdy kucharz powinien znać ten przepis. Podziel się nim z przyjaciółmi na portalach społecznościowych.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!