You might also like
Pudding
Warstwa środkowa:
Krem:
Polewa:
Namoczyć biszkopty w mleku.
Przez około 8 do 10 minut ubijaj jajka z cukrem w garnku na średnim ogniu. Po ostudzeniu ubij je ponownie. Ubij masło (powinno być miękkie). Następie połącz obie masy ze sobą trzepaczką.
Z połączenia mleka, cukru i budyniu w proszku ugotuj gęstą masę budyniową. Zostaw do ostygnięcia przykrytą folią. Kiedy masa budyniowa się już schłodzi, wymieszaj ją z kremem z żółtkami.
Białka należy ubić sztywno z cukrem i dodać posiekane orzechy oraz mąkę. Następnie wyłożyć foremkę wymiarów 22 x 28 cm papierem do pieczenia i przenieść masę.
Połowę kremu z budyniem nałóż na biszkopty, dodaj warstwę kremu z orzechami i kolejną warstwę kremu z budyniem. Na wierzch również rozłóż biszkopty.
Comments are closed.