You might also like
Jakiś czas temu poszukując pewnej odmiany dla tego przysmaku natrafiłam na przepis, który zachwycił nie tylko mnie, ale również moich najbliższych!
Zacząć powinniśmy od dokładnego umycia pomidorów oraz usunięcia szypułek, następnie kroimy nasze pomidory w plastry ok. 0,5 cm. Nadmiaru wody i wilgoci pozbędziemy się przez ułożenie plastrów na ręczniku papierowym, który wchłonie jej nadmiar. Tak przygotowane pomidory posypujemy pieprzem i solą do smaku.
Kolejnym etapem tej prostej przekąski będzie przygotowanie panierki. Wystarczy wymieszać starty ser wraz z bułka tartą w jednym pojemniku, do kolejnego wbić jajko i roztrzepać je z użyciem trzepaczki bądź widelca. Do trzeciego pojemnika wsypujemy mąkę i jesteśmy gotowi do smażenia!
Gdy na patelni mamy już rozgrzany olej, bierzemy pierwszy plaster i obtaczamy go w mące, następnie w jajku, a na koniec obtaczamy go dokładnie w bułce tartej z serem. Tak przygotowanego pomidora smażymy z dwóch stron i powtarzamy czynność z kolejnymi plastrami.
Chwilą gotowania może umilić nam śniadanie, kolacje bądź pojawić się jako przekąska w trakcie dnia. Wyśmienicie sprawdzą się w towarzystwie ziół i śmietanowego sosu.
Comments are closed.