Domowników zachwyci wygląd ciasta, a już z pewnością jego smak. Jako spód możesz wykorzystać herbatniki, krakersy, biszkopty lub cokolwiek masz pod ręką.
Na samym początku umieść żelatynę w naczyniu i zalej wodą. Odstaw na jakiś czas do wystudzenia ale uważaj, żeby nie zrobiła się zbyt gęsta.
Następnie wlej wcześniej przygotowaną żelatynę do garnka i doprowadź do jej rozpuszczenia. Kolejnym krokiem jest przygotowanie masy. W tym celu ubij śmietanę z cukrem i twarogiem, Ubijaj, aż utworzy się delikatna, gładka masa.
Do przygotowanej masy dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj. Gdy masa będzie już całkowicie gotowa, przygotuj spód ciasta w naczyniu i wylej na niego przygotowaną masę. Kolejnym elementem ciasta jest znów warstwa np. krakersów i ponownie krem. Czynność należy powtarzać do powstania trzech warstw.
Comments are closed.