You might also like
Umyte i osuszone plastry wołowiny, rozbij delikatnie tłuczkiem przez folię i dopraw solą i pieprzem. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, a obraną cebulę w piórka. Plaster wołowiny wysmaruj musztardą, ułóż na niej dwa plastry boczku, a następnie trochę cebuli i ogórków.
Warstwy w takiej kolejności układaj do wyczerpania składników, a następnie obwiąż ciasno dratwą wszerz wszystkie warstwy. Pokrojoną w kosteczkę cebulę, zeszklij na rozgrzanej patelni z olejem, potem dodaj mieszankę warzyw i smaż do miękkości. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i podlej bulionem wołowym.
Gotuj na małym ogniu, często mieszając przez 5 minut. Po tym czasie, dodaj czerwone wino i gotuj przez kolejne 5 minut. Teraz przełóż mięso do naczynia żaroodpornego i zalej bulionem z warzywami. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 2-2,5 godziny. Gdy wołowina będzie miękka, danie jest gotowe.
Comments are closed.