You might also like
Na ich przygotowanie wystarczy jedynie 15 minut czasu! Mogą być serwowane nawet na śniadanie. To tanie i niezbyt wysokokaloryczne danie. Warto przekonać się jakie są pyszne. Nikt nie będzie miał problemu z ich wykonaniem.
Kapustę pokroić za pomocą noża lub posiekać na specjalnej tarce do warzyw. Włożyć ją do miski. Cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać ją do kapusty, a następnie wszystko wymieszać.
Do warzyw dodać kefir, jajko, mąkę oraz proszek do pieczenie i ponownie wszystko razem wymieszać aż osiągnie się masę o konsystencji przypominającą gęstą śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ponownie wymieszać wszystko razem. Odstawić na 7 min, aby składniki „przegryzły się”.
Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą stołowej łyżki układać porcje placków z masy. Wyglądem mają przypominać placki ziemniaczane. Smażyć z obu stron aż do zarumienienia. Smacznego!
Comments are closed.