U mnie w domu zniknęły w jeden dzień: Bardzo smaczne radzieckie ciastka zwane drewnem opałowym.

Krok 5: Ręce nasmaruj olejem słonecznikowym i ugniataj powstałe ciasto. Następnie zwiń znów w kulkę, włóż do miski i pozostaw na kolejne 40 minut.

Krok 6: Kolejno ciasto podziel na małe kawałki (ok. 70-80g). Każdy z kawałków zwiń w kulkę, nakryj folią spożywczą i zostaw na 15 minut. W międzyczasie w rondelku lub garnku podgrzej pozostałą ilość oleju słonecznikowego.

Krok 7: Następnie kulki ciasta rozwałkuj do kształtu prostokąta. Na jednej krawędzi prostokątnego umieść jedną łyżkę nadzienia, przykryj ciastem i zwiń brzegi. Każdy z kawałków ciasta zwiń w taki sam sposób.

Krok 8: Do rozgrzanego oleju włóż placki i smaż do momentu, aż będą ugotowane z każdej strony. Po usmażeniu ciastka umieść na rozłożonym ręczniku papierowym, aby w ten sposób pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowaną przekąskę możesz serwować swoim gościom.

Gotowe. SMACZNEGO!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!