You might also like
Krok 5: Ręce nasmaruj olejem słonecznikowym i ugniataj powstałe ciasto. Następnie zwiń znów w kulkę, włóż do miski i pozostaw na kolejne 40 minut.
Krok 6: Kolejno ciasto podziel na małe kawałki (ok. 70-80g). Każdy z kawałków zwiń w kulkę, nakryj folią spożywczą i zostaw na 15 minut. W międzyczasie w rondelku lub garnku podgrzej pozostałą ilość oleju słonecznikowego.
Krok 7: Następnie kulki ciasta rozwałkuj do kształtu prostokąta. Na jednej krawędzi prostokątnego umieść jedną łyżkę nadzienia, przykryj ciastem i zwiń brzegi. Każdy z kawałków ciasta zwiń w taki sam sposób.
Krok 8: Do rozgrzanego oleju włóż placki i smaż do momentu, aż będą ugotowane z każdej strony. Po usmażeniu ciastka umieść na rozłożonym ręczniku papierowym, aby w ten sposób pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowaną przekąskę możesz serwować swoim gościom.
Comments are closed.