You might also like
Dzięki dodanej wodzie rogaliki po upieczeniu są bardzo chrupiące, a wyrabiane ciasto bardzo miękkie i świetnie z niego formuje się rogaliki. Domowe rogaliki zrobisz z ulubionym dżemem. Zapewniam, że przepis na te szybkie rogaliki wejdzie na stałe do Twego menu, gdyż ich smak jest lepszy niż z cukierni.
dodatkowo:
W 100 ml wody wymieszać drożdże, łyżeczkę cukru i łyżkę mąki. Odstawić w ciepłe miejsce, aby drożdże podwoiły objętość.
Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na okrągłe placki o grubości 0,5 cm. Następnie z każdego wykroić po 8 równych trójkątów.
Rogaliki ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut, do czasu lekkiego przyrumienienia.
Comments are closed.