Wyjątkowy przepis na roladę, która może być wykonana zarówno z mięsem jak i ryżem.

Prosta i pyszna rolada świąteczna. Przepis najlepszy nie tylko na święta. Zależnie od chęci przygotowuję ją z mięsem lub bez.

Smakowita rolada to doskonały pomysł na urozmaicenie niedzielnych obiadów. U nas w domu jemy ją bez żadnych dodatków – wystarczy tylko pokroić i zjeść. Tradycyjnie przyrządzamy ją na święta, ale smakuje doskonale przez cały rok.

Składniki:

  • 2 jaja
  • 70 g masła
  • 5 lub 6 starszych rogali
  • mleko (maczamy w nim rogale)
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwki, szczypiorek, bazylia, nać pietruszki
  • sól, vegeta, oregano, majeranek, pieprz czarny mielony
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • opcjonalnie: wędzone mięso lub szynka

Sposób przyrządzenia:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!