Wyjątkowy przepis na roladę, która może być wykonana zarówno z mięsem jak i ryżem.

Cebulę szatkujemy i dodajemy do niej zioła oraz ocet. Podsmażamy na patelni na złoty kolor. Rogale kroimy w drobne kawałki, które następnie zwilżamy mlekiem.

Dodajemy sól, oregano, majeranek, gałkę muszkatołową oraz 2 sprasowane ząbki czosnku. W zależności od preferencji, na tym etapie możemy dodać też plastry szynki, mięso wędzone lub inne. Do powstałej masy dodajemy 2 jaja i przysmażoną cebulę (przed dodaniem należy ją schłodzić).

Masę dokładnie miksujemy i przekładamy do zawiązywanych worków. Worki owijamy folią i przekładamy do naczynia do pieczenia przy użyciu wody. Gotujemy po 15 minut na każdą stronę.

Naczynia nie przykrywamy, aby zapobiec pękaniu wypełnienia. Po zakończonym gotowaniu potrawę studzimy. Rolada doskonale sprawdza się jako dodatek, również podawana na zimno. Wygląda bardzo apetycznie.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!