W osobnej misce ubić białka z solą i sokiem z cytryny. Pianę dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto jest niezwykle lekkie, delikatne i puszyste.
Przygotować blachę do pieczenia. Wyłożyć pergaminem lub posmarować masłem. Wlać ciasto i włożyć do piekarnika. Piec przez ok. 15 minut w temperaturze 180’C.
SŁONE: Wymieszać twaróg z posiekanymi ziołami i czosnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. SŁODKIE: Wymieszać twaróg z cukrem, rodzynkami i wanilią. Ciasto przełożyć na folię spożywczą i wyłożyć równomiernie nadzienie. Przy użyciu folii zawinąć całość w ciasny rulon. Całość włożyć do lodówki na ok. 20 minut. Przed podaniem pokroić na małe porcje.
Mimo tego, że ta przekąska jest niezwykle prosta w przygotowaniu, zachwyca swoim wyglądem i niezwykłym smakiem. Delikatne nadzienie idealnie podkreśla marchewkowe ciasto.
Comments are closed.